Alamat Showroom

No. 32A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

Waktu Berurusan

Isnin hingga Jumaat (9.00 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

© Copyright 2024 kilangbaju.com.

All Rights Reserved.

Dimiliki dan diuruskan oleh Mafeya Sdn. Bhd.

Pembekal T-Shirt Ready Made & Custom Made

Tips Memilih Uniform Korporat Berkualiti

Apa itu uniform korporat? Kami yakin anda semua tahu apa itu uniform korporat. Uniform korporat adalah uniform seragam yang anda pakai pada setiap hari bekerja atau pada hari tertentu sebagai contoh menghadiri majlis rasmi atau anda adalah seorang pelajar, semestinya anda memakai uniform korporat ini untuk kelab atau fakulti anda di universiti.

Terdapat tiga tips yang ingin kami kongsikan kepada anda untuk membuat pilihan yang tepat dalam memilih uniform korporat.

1.Pemilihan Fabrik.

Setiap kain mempunyai kelebihannya tersendiri, pengguna boleh memilih jenis fabrik mengikut citarasa mereka. Antara fabrik yang sesuai yang sesuai digunakan untuk uniform korporat adalah viscose high grade, polysoft, cotton dan polyester.

Kain viscose high grade menyerap air dengan bagus, lembut,ringan dan warnanya tahan. Seterusnya, kain polysoft pula lembut , licin, tahan lama dan warnanya juga tahan. Selain itu, kain cotton merupakan kain yang lembut, tahan lama, sejuk dan selesa dipakai. Akhir sekali, polyester adalah kain yang tidak mudah berkerut, tahan lama dan cepat kering.

2.Pemilihan Saiz

Saiz memainkan peranan yang penting. Pemakai akan kelihatan segak jika saiz yang dipakai padan dengan bentuk badan mereka manakala jika tersalah dalam pemilihan saiz sama ada besar atau kecil akan memberikan kesan negatif dalam penggayaan uniform tersebut.

3.Warna & Reka Bentuk

Pemilihan warna mempengaruhi faktor kegunaan uniform tersebut. Contohnya, anda boleh memilih warna dan reka bentuk yang melambangkan syarikat kalian. Warna gelap adalah warna yang menyerap haba, jadi ianya tidak sesuai dipakai oleh pekerja kilang. Oleh itu, pemilihan warna mengikut jenis pekerjaan adalah penting agar pemakai selesa.

Adakah anda tahu dimana tempat untuk menempah uniform korporat anda? Adakah anda pernah mendengar tentang Mafeya? Mafeya bukan sahaja menerima tempahan untuk custom jersey tetapi uniform korporat juga kami terima. Kami disini sedia membantu anda dan akan menyiapkan custom uniform korporat anda dengan kualiti yang bagus.

Tentang harga anda jangan risau, kerana harga yang kami tawarkan untuk anda adalah harga yang berpatutan. Kami menawarkan harga kilang. Semestinya anda akan berpuas hati.

Kami menyediakan pelbagai jenis reka bentuk yang menarik untuk anda membuat pilihan. Anda pasti rambang mata. Tak lupa juga untuk pelbagai jenis warna yang cantik dan material yang sangat selesa. Jika anda rasa ragu-ragu dengan produk yang kami buat, anda semua boleh datang ke showroom kami di Shah Alam, Selangor dan jangan segan silu untuk menghubungi kami hubungi 017-2290224.

LOKASI SHOWROOM
Mafeya Apparel
Team Cetak (Kilang Printing T-Shirt & Embroidery)
32-A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

WAKTU PEJABAT
Isnin hingga Jumaat (9.30 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.30 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

HOTLINE
+6 03 – 5523 6690 (Office)

0 Komen

Kami tidak bertanggungjawab kepada komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya pemilik komen. Anda dilarang untuk menulis komen berunsur spam, bersifat kasar, menyakitkan hati, lucah, lari dari topik dan perkara-perkara yang melanggar undang-undang.

Tiada komen lagi. Jadi yang pertama tinggalkan komen!

Buat Komen

Nota: Alamat e-mel anda tidak akan dikongsi oleh pihak ketiga. Ruang bertanda * adalah wajib diisi.

Hubungi Kami

No. 32A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

Waktu Berurusan

Isnin hingga Jumaat (9.00 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

Statistik

003924
Users Today : 87
Users Yesterday : 125
This Month : 3307
This Year : 3924
Total Users : 3924
Views Today : 238
Total views : 11062
Who's Online : 1

The information contained on this website is for general information purposes only. We endeavor to keep the information up to date and correct as much as possible. When you visit or interact with our sites, services, applications, tools or messaging, we or our authorised service providers may use cookies, web beacons, and other similar technologies for storing information to help provide you with a better, faster and safer experience and for advertising purposes.

© Copyright 2010 - 2024 Kilangbaju.com. All Rights Reserved.

Dimiliki dan diuruskan oleh Mafeya Sdn. Bhd.

Boleh kami bantu anda? Chat dengan kami melalui WhatsApp. Kami sedia membantu anda.

Pertanyaan & Tempahan

WhatsApp & Tempahan