Alamat Showroom

No. 32A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

Waktu Berurusan

Isnin hingga Jumaat (9.00 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

© Copyright 2024 kilangbaju.com.

All Rights Reserved.

Dimiliki dan diuruskan oleh Mafeya Sdn. Bhd.

Pembekal T-Shirt Ready Made & Custom Made

Apakah Kaedah Heat Press Printing ?

heat press printing

Bagi anda yang masih baru dalam industri printing pakaian atau berminat untuk menambah info pengetahuan. Terdapat banyak kaedah printing baju dalam industri ini. Salah satunya ialah heat press printing. Kaedah heat press printing ini menggunakan mesin heat press atau nama lain mesin tekanan haba.

Ia mencetak grafik rekaan atau corak pada baju. Cetakan jenis ini, menggunakan mesin heat press yang menggabungkan elemen tekanan dan haba.

heat press printing

Selalunya kaedah heat press ini digunakan pada pakaian tetapi boleh juga digunakan pada cenderahati seperti cawan, pinggan ataupun topi. Jadi terdapat beberapa jenis mesin heat press selain dari mesin cetakan pada pakaian seperti, mug press, cap press, plate press dan flat press. Setiap mesin heat press menghasilkan cetakan grafik dan corak pada berlainan permukaan mengikut design tetapi masih menggunakan elemen yang sama.

Heat press printing mengambil masa yang singkat untuk menghasilkan nya, ia mempercepatkan proses penghasilan tempahan serta ia juga menjimatkan kos. Kaedah heat press ini amatlah menarik perhatian ramai oleh kerana kosnya yang rendah serta para pelanggan berpeluang menempah cetakan design yang mengikut citarasa sendiri.

heat press printing

Selain itu, ia mampu mencetak pelbagai warna dan jenis design. Selalunya ia dihasilkan pada t shirt kosong seperti nombor, logo atau gambar. Ini juga sama seperti cetakan pada barang cenderahati.

heat press printing

Oleh itu, dengan perkongsian ini pelbagai info menarik dan berguna tentang kaedah cetakan heat press telah saya kongsikan. Jika anda berminat untuk mencetak rekaan sendiri yang mengambil masa yang singkat serta kos yang rendah, anda boleh hubungi kami dengan segera atau datang ke showroom kami di Shah Alam, Selangor.

LOKASI SHOWROOM
Mafeya Apparel
Team Cetak ( Kilang Printing T-Shirt& Embroidery )
32A Jalan Kristal J7/J
Seksyen 7 40000 Shah Alam
Selangor Darul Ehsan

WAKTU PEJABAT
Isnin hingga Jumaat (9.30 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.30 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

HOTLINE
+6 03 – 5523 6690 (Office)

0 Komen

Kami tidak bertanggungjawab kepada komen yang disiarkan dan ianya adalah tanggungjawab sepenuhnya pemilik komen. Anda dilarang untuk menulis komen berunsur spam, bersifat kasar, menyakitkan hati, lucah, lari dari topik dan perkara-perkara yang melanggar undang-undang.

Tiada komen lagi. Jadi yang pertama tinggalkan komen!

Buat Komen

Nota: Alamat e-mel anda tidak akan dikongsi oleh pihak ketiga. Ruang bertanda * adalah wajib diisi.

Hubungi Kami

No. 32A, Jalan Kristal J7/J,
Seksyen 7, 40000 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.

Waktu Berurusan

Isnin hingga Jumaat (9.00 am – 6.00 pm)
Sabtu (9.00 am – 1.00 pm)
Ahad & Cuti Umum – TUTUP

Statistik

017407
Users Today : 54
Users Yesterday : 159
This Month : 2704
This Year : 17407
Total Users : 17407
Views Today : 312
Total views : 44627
Who's Online : 2

The information contained on this website is for general information purposes only. We endeavor to keep the information up to date and correct as much as possible. When you visit or interact with our sites, services, applications, tools or messaging, we or our authorised service providers may use cookies, web beacons, and other similar technologies for storing information to help provide you with a better, faster and safer experience and for advertising purposes.

© Copyright 2010 - 2024 Kilangbaju.com. All Rights Reserved.

Dimiliki dan diuruskan oleh Etya Industries Sdn Bhd

Boleh kami bantu anda? Chat dengan kami melalui WhatsApp. Kami sedia membantu anda.

Pertanyaan & Tempahan

WhatsApp & Tempahan